default_mobilelogo

Vandaag werd ik bij het opstarten van social media direct geconfronteerd met het feit dat het internationale vrouwendag is vandaag. Ligt het aan mij of heb ik hier al die jaren al finaal langs geleefd? Ik had hier echter nog nooit van gehoord. Ik ben me er toch even in gaan verdiepen en vind het wel een mooi initiatief, maar aan de andere kant ook dubbel dat het nodig is. Vrouwen die alsmaar moeten blijven vechten voor gelijke lonen, arbeidsomstandigheden, rechten, etc. Het lijkt vaak alsof dit in ons land, in deze eeuw al allemaal gelijk is maar dat is blijkbaar nog steeds niet zo en als je dan internationaal gaat kijken nog veel minder.

Sisterhood is het thema van dit jaar. Niet alleen kijken naar de vrouwen in je directe omgeving maar ook verder. Vrouwen moeten elkaar helpen ontwikkelen, ondersteunen, stimuleren en motiveren in het behalen van hun doelen. Vele van ons onderschatten hun kracht! En we denken soms ook niet verder omdat we bang zijn om te falen of omdat anderen ons zeggen wat te doen. Als je mij een viertal jaar geleden had gezegd dat ik een eigen bedrijf op zou starten en dat dit in zelfverdediging voor vrouwen en tienermeiden zou zijn dan had ik je heel hard uitgelachen. Ik die nog nooit een zelfverdedigingssport gedaan had en zichzelf nooit als onderneemster had gezien. Maar juist door uit die comfortzone te stappen en mezelf te stimuleren en ontwikkelen is dit me wel degelijk gelukt. Dat vlammetje wat in je ontwaakt als je iets doet wat je geweldig vindt is zo de moeite waard. Dat gun ik iedere vrouw!

Dus vrouwen, open je ogen, kijk om je heen, proef, voel, ruik en pluk! Als ik je hierin op wat voor manier dan ook mee kan helpen dan hoor ik dat heel graag want dat is Sisterhood!